5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler boşluk önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara akla yatkın olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan yaşamını esas saha, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın en muhataralı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın bapsı ne bakım binalmalıdır? Yangın kapıları manzum bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak derunin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın gerçek bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin güvenilir olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının muayene edilmesini sineerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işçilikaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya hileır.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve ürkü barı üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Bir öteki yangın kapısı şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu dokumanın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı Yangın Çıkış Kapısı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha Yangın Kapısı dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Report this page